What would you like to find?
Natuur & Cultuur
Omgeving

Natuur & Cultuur

Omgeving

Geniet volop van natuur en cultuur

Onze Bed & Breakfast ligt in een geweldige omgeving precies tussen Groenlo en Winterswijk, beide op nog geen 5 km afstand. In deze steden vindt u volop culturele mogelijkheden.

Ook qua natuur is het heel divers en kunt u naar hartelust wandelen of fietsen.

Groenlo

Groenlo ligt in het oostelijke gedeelte van de Achterhoek, wat gelijk de landgrens vormt met Duitsland. De grens is dichtbij en zonder dat je het door hebt rijd je van Nederland naar Duitsland, of dit nu met de auto is of per fiets. Langs de landgrens vind je tal van mooie grensovergangen met mooie wandel- en fietsgebieden.

Landschap

Wat ons nog altijd verbaast is het landschap. Niets is plat of recht, de wegen slingeren en de weilanden zijn heuvelachtig, en je vindt hier veel landweggetjes met grote bomen en velden met mais of aardappel. Bossen, akkervelden en vergezichten wisselen elkaar af.

Wandelen

De omgeving is ervoor gemaakt om er lekker op uit te gaan, naar buiten, de natuur in. Genietend van de rust en de zonnestralen op je gezicht en de mooie doorkijkjes die het landschap je biedt. Een prachtig bosgebied is de Bekendelle, bekend vanwege het bijzondere beekdal, en Slinge, waar je met een beetje geluk een ijsvogel kunt zien. Of loop eens door het Korenburgerveen – hier kan je heerlijk dwalen door een historisch gebied met bossen, houtwallen, beekjes en hoogveen. In het voorjaar komt de kraanvogel hier om te broeden. Naast deze gebieden zijn er nog meer unieke plekken om te ontdekken.

Fietsen

Het gebied is niet alleen geschikt voor wandelingen, maar je kunt hier ook naar hartenlust fietsen, naar vriendelijke dorpjes of door de natuur. Binnen een straal van een kilometer heb je al fietsknooppunten voor verschillende routes. De bed & breakfast heeft twee fietsen te huur, je kunt bij ons informeren naar de mogelijkheden.

De Achterhoek

Verspreid in het Achterhoekse landschap liggen prachtige kastelen en landgoederen. Hier kun je je onderdompelen in de geschiedenis en de schoonheid van vroeger. Zo is er Kasteel Ruurlo, Kasteel Slangenburg of Kasteel Huis Bergh. Daarnaast vind je in de buurt de gezellig en knusse Hanzesteden zoals Zutphen of Doesburg. Als je daar loopt door de middeleeuwse straatjes, voelt het alsof je terug in de tijd gaat.

Enthousiast geworden en wil je deze streek ook ontdekken of weer bezoeken, we verwelkomen je graag!